zaterdag 24 augustus 2013

Alle gele kaarten op het wedstrijdblad (ook voor jeugd en reserven)

Bij de ontwikkeling van het digitaal wedstrijdblad werd afgesproken dat alle data door de scheidsrechter moeten worden ingebracht (dus ook een eerste gele kaart, zelfs indien die gele kaart achteraf wordt gevolgd door een rechtstreekse rode kaart). Dit werd trouwens ook zo door de CSC overgenomen in het boekje Aanvullingen bij de regels van het voetbalspel 2013-2014 op p. 33 en 34.

Teneinde gelijkvormigheid te garanderen, spreekt het voor zich dat dezelfde richtlijnen gelden voor de scheidsrechters die nog niet onmiddellijk het digitale wedstrijdbladen gaan hanteren. Dus: ook op het 'papieren' wedstrijdblad moet een eerste gele kaart worden genoteerd, ook al wordt deze achteraf gevolgd door een rechtstreekse rode kaart of een tweede gele kaart.
Voor alle officiële wedstrijden van eerste elftallen, reserven en jeugdploegen worden de alle waarschuwingen vermeld op het wedstrijdblad. Dus vanaf nu ook voor reserven en jeugd bij 1 x geel.

Bij aanvang van het seizoen 2013-2014 wordt het 'digitale wedstrijdblad' geïntroduceerd. Geleidelijk aan zal het in de plaats komen van het huidige 'papieren wedstrijdblad'. Bij raadpleging van zijn aanduiding verneemt de scheidsrechter welke versie van wedstrijdblad voor zijn wedstrijd van toepassing is. Uiterlijk 1 uur na de wedstrijd moet het digitale wedstrijdblad afgewerkt worden en verzonden zijn.
Indien men, om welke reden dan ook, het digitale wedstrijdblad niet kan invullen, moeten de wedstrijdgegevens op een papieren wedstrijdblad genoteerd worden.
Wees er zeker bij op één van de sessies die worden gegeven op het provinciaal secretariaat of in uw vriendenkring.
U kan alvast oefenen op  http://www.belgianfootball.be/nl/wedstrijdbladen/elearning
bron: e-kickoff

Geen opmerkingen:

Een reactie posten