maandag 8 juli 2013

Enkele wijzigingen voor komend seizoen toegelicht

Elk seizoen opnieuw zijn er wijzigingen aan het reglement en onderrichtingen. Ook nu is dit niet anders. Wij willen graag al enkele wijzigingen meegeven waarmee de scheidsrechters rekening zullen moeten. Uiteraard is het lijstje nog niet compleet, later meer dus. De wijzigingen hieronder komen uit het Sportleven. Op de Algemene Provinciale Vergadering voor Scheidsrechters op 30/08/2013 in Meulebeke worden alle wijzigingen toegelicht.
Stijging verplaatsingsonkosten.
Vanaf 01/07/2013 bedragen de verplaatsingskosten 2,80 EUR per blok, met een minimum van 5,60 EUR. Dit bedrag zal om de drie jaar (2016, 2019….) geëvalueerd worden.
Digitaal wedstrijdblad voor eerste ploegen.
Vanaf komend seizoen wordt er voor de eerste ploegen (competitiewedstrijden) gewerkt met een digitaal wedstrijdblad, dus voor elke wedstrijd moet de thuisclub een computer ter beschikking stellen waarop de scheidsrechter en de afgevaardigden het wedstrijdblad elektronisch moeten invullen.
Op de theoretische en fysische testen van 24/08/2013 krijgen de scheidsrechters van 'klimmen en dalen' uit onze provincie een opleiding om dit wedstrijdblad vlot te leren invullen.
Meer info is te vinden op www.wedstrijdbladen.be
Dit systeem van elektronische wedstrijdbladen werd op het einde van vorig seizoen al een viertal weekends getest in 4de provinciale in Oost-Vlaanderen.
Aantal wisselspelers op het wedstrijdblad.
1. De clubs mogen maximaal vier wisselspelers inschrijven op het wedstrijdblad van de officiële kampioenschapswedstrijden, eindronde en provinciale of nationale beker.
2. Dit aantal wordt op zeven gebracht:
  - voor clubs uitkomende in 1ste nationale heren: voor hun wedstrijden van de eerste ploeg en beloften
  - voor clubs uitkomende in 2de nationale heren, voor hun wedstrijden van de eerste ploeg en reserven, behalve in de Beker van België tot en met de vijfde speeldag
  - voor clubs uitkomende in de Women’s BeNe-League: voor hun wedstrijden van de A-ploeg
  - voor alle clubs: - vanaf de zestiende finales van de Beker van België Heren
                             - vanaf de achtste finales van de Beker van België Dames
3. Dit aantal wordt op zes gebracht voor de clubs uitkomende in de Elite-jeugdkampioenschappen voor hun wedstrijden van U8 tot en met U14.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten